Despre

Asociația Wilderness Research and Conservation realizează proiecte pentru reducerea pierderii biodiversității, atât la nivel local cât şi la nivel regional. Colectăm date științifice despre animalele sălbatice protejate și propunem noi măsuri de conservare sau intervenim acolo unde este nevoie, alături de partenerii noștri de la Clinica pentru Animale „Visul Luanei” – L’ARC – Fundația „Visul Luanei”.

Până în prezent am lucrat pentru a reducere impactului antropic asupra liliecilor în mediul urban, pentru a identifica zonele sensibile privind turbinele eoliene și rutele de migrație ale liliecilor din Dobrogea, am monitorizat castorii din Delta Dunării și relația lor cu mediul înconjurător, am recolat liliecii care blocau construcția unei autostrăzi și multe altele.

Pe plan educational am realizat și continuăm să realizăm educație ecologică privind biodiversitatea și metode de conservare prin prezentări în școli, tabere științifice și activități în teren. Am organizat un simpozion științific privind Ecologia și Reabilitarea Animalelor Sălbatice (ERAS) şi lucrăm la realizarea unor documentare privind impactul asupra biodiversității în România.