Home

2
Programul
Protecţia şi Studiul Liliecilor
FalconCropped

Ecologia speciillor protejate

Realizăm studii privind speciile de animale protejate de lege

Wilderness Research and Conservation

The voice of wildlife

Asociația Wilderness Research and Conservation este compusă dintr-o echipă de cercetători în probleme de mediu, atât ecologi, geografi, biologi cât și medici veterinari. Scopul activității este de a oferi soluții tehnice de ameliorare a conflictelor om-animal, utilizând cele mai bune practici în domeniu, pentru planuri și proiecte care prezintă un impact negativ semnificativ asupra mediului, dar și pentru activități realizate de către persoane fizice, cu o amploare mai mică. Prin aceste acțiuni dorim să contribuim la gradul favorabil de conservare a speciilor de fauna și floră protejate, luând în calcul efectele cumulate ale diferitelor forme de impact negativ antropic.

În paralel, dorim să dezvoltăm și să susținem proiecte care să aibă un impact pozitiv direct asupra faunei şi florei protejate, precum centrul de reabilitare dedicat faunei sălbatice, conceput împreună cu Fundația Visul Luanei.

Mai multe

Echipa

Dragoș Ștefan Măntoiu
Geograf Dir Coord WRC

Geograf cu o specializare aplicată în domeniul ecologiei, Dragoș are o experiență de aproximativ 10 ani în subiecte de cercetare și conservare a liliecilor. A lucrat în proiecte care au avut drept scop identificarea unor măsuri de reducerea a impactului generat de turbinele eoliene asupra liliecilor, identificarea rutelor optime de traversare pentru animalele sălbatice în cadrul planificării autostrăzilor din România, reducerea impactului turismului asupra liliecilor în peșteri sau identificarea rutelor de migrație ale liliecilor și cetaceelor din Marea Neagră. Membru fondator al WRC

Roșu Ovidiu
DVM PhD.

Medic veterinar specializat în medicina animalelor sălbatice.
Ovidiu lucrează la nivel internațional cu animale sălbatice de aporximativ 10 ani, gestionând atât cazuri critice de salvare a animalelor în teren sau din captivitate , cât și situații conflictuale om-animal. Împreună cu colaboratorii săi din cadrul WRC, el încearcă să ofere soluții acceptabile și de lungă durată pentru societate, din care animalele să nu aibă de suferit.
În anul 2014, a înființat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice ‘’Luana’’, unde mai mult de 700 de animale sălbatice primesc anual îngrijiri medicale de specialitate.

Maria-Raluca Văcărescu
Ecolog

Ecolog cu specializare în paleontologia vertebratelor. Membru WRC de un an, timp în care s-a implicat în acțiuni de informare și educație, printre care workshop-urile de Bioacustica Liliecilor din Parcul Natural Văcărești, Noaptea Cercetătorilor, Viața Secretă a Pietrelor- Geodiversitatea și Biodiversitatea Tării Hațegului, precum și în acțiuni de salvare și reabilitare a faunei sălbatice din zona urbană

Anita Lusine Kevorchian
Graphic Designer

Anita are peste 3 ani de experiență în domeniul agențiilor de publicitate. Iubitoare de cai, pisici, lilieci și cam orice viețuitoare. Obiectivele WRC și oamenii implicați o inspiră cu fiecare proiect pe care îl inițiază, ceea ce duce la construirea unor programe creative și la creșterea gradului de conștientizare privind protecția animalelor sălbatice.