Stop Comerțului Ilegal cu Specii Protejate

Proiectul Stop Comerțului Ilegal cu Specii Protejate a devenit cel mai nou program al Asociației Wilderness Research and Conservation.

În fiecare an sunt identificate și salvate o mulțime de animale protejate vândute ilegal pe internet. Acestea sunt luate din natura sau crescute în captivitate și vândute pe diverse canale, în mod ilegal.

Folosind resursele Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice “Luana” și experiența specialiștilor WRC, aceste animale au șansa unui nou început.

Programul va lua în calcul și reducerea impactului privind speciile invazive, care sunt eliberate în diverse medii naturale, colonizând și distrugând habitatul speciilor autohtone.

Până în prezent SCISP a intervenit în legătură cu numeroase cazuri de reptile.

Dacă observaţi un animal sălbatic comercializat în mod ilegal, vă rugăm să ne contactați pentru a demara procedurile necesare preluării, tratării și după caz, eliberării în natură.

Pentru mai multe detalii legate de aceste cazuri, puteţi consulta articolul publicat de către colegii noştri: George Mrăginean, Elena Gherman şi colaboratorul Tibor Sos