Proiecte educaţionale

Noaptea Internaționala a Liliecilor

Acest eveniment se desfășoară concomitent în peste 30 de ţări începând cu anul 1997, în ultima săptămână a lunii August. Asociaţia Wilderness Research and Conservation, partener EUROBATS, realizează acest eveniment în cadrul Parcului Natural Văcăreşti începând cu anul 2017. În cadrul evenimentului au loc prezentări despre importanta liliecilor în ecosistem, metode de ecolocație și curiozități legate de biologia animalelor, dar şi activități practice, precum montarea de adăposturi speciale pentru lilieci, monitorizarea activității liliecilor folosind detectoare de ultrasunete şi localizarea lor radio folosind aparate specializate.

Vă așteptăm în acest an în Parcul Natural Văcăreşti, pe 25 August, pentru a participa la diverse activităţi legat de conservarea liliecilor din mediul urban. Mai multe detalii pe pagina noastră de facebook.

Prin proiectele educaţionale realizate, dorim să inspirăm generațiile viitoare și să le oferim o bază morală şi etică privind importanţa conservării animalelor sălbatice protejate.

Foto: Helmut Ignat – Parcul Natural Văcăreşti

 

Poster educaţional privind importanţa liliecilor